Ayurveda geeft ons kennis om lichaam, geest en ziel te onderhouden. Hieruit volgen concrete handvatten en tips voor dagelijkse activiteiten, suggesties per seizoen en reinigingskuren op maat.  Alles om optimaal in het leven te kunnen staan!

Wat kan Ayurveda bijdragen aan jouw welzijn?

Er zijn vier belangrijke onderwerpen die tijdens een consult over gezondheidsbehoud aan bod komen:

Persoonlijke constitutiebepaling (prakriti) – we bepalen jouw fysieke en mentale blauwdruk. Hierdoor weet je wat over het algemeen jouw neigingen zijn, wat heilzaam en wat minder goed voor je is.

Jouw actuele situatie (vikriti) – we kijken samen met jou naar eventuele verstoringen en disbalans. Als je weet wat de oorzaken en triggers zijn van eventuele ongemakken kun je er bewust mee omgaan. We geven je bijvoorbeeld concrete tips op het gebied van voeding, beweging en natuurbehandelingen. Het belangrijkste is dat we helpen inzicht te krijgen wat je er zelf aan kunt doen om in balans te komen en te blijven.

Leefstijl tips en persoonlijke (jaar)planning. Veranderingen die de seizoenen met zich meebrengen vragen aanpassingen in ons doen en laten. Als we ons goed voorbereiden komen we wat makkelijker door de wisselingen heen – denk eens bijvoorbeeld aan voorjaarsverkoudheid, hoe komt dat toch en hoe kan jij dat vermijden? Ayurveda onderscheidt diverse fases in ons leven en geeft concrete tips over voeding, beweging, reizen, werk en behandelingen voor gezondheidsbehoud. Ga op ontdekkingsreis met jouw  Ayurvedisch specialist en kom erachter wat specifiek voor jou handig is om te doen.

Periodiek onderhoud. Ayurveda adviseert om 1 a 2 keer per jaar een reinigingskuur te doen. Hiermee doe je je lijf en je geest een groot plezier – je ontdoet je van fysiek en mentaal afval zodat je er weer tegenaan kunt. Tijdens onze lezingen over Ayurveda in het algemeen vertellen we ook meer over reinigingskuren.

Eerste consult
Ter voorbereiding op het eerste consult, vul je een vragenlijst in.

Tijdens  het eerste consult bespreken we de  vier onderwerpen voor gezondheidsbehoud met je. We geven je direct advies en praktische tips zodat je zelf aan de slag kan gaan.

Gemiddeld hebben onze cliënten genoeg aan maximaal drie onderwerpen om zelf aan de slag te gaan. Wij zien dat veel van onze cliënten graag eens per kwartaal terugkomen om hun specifieke vragen per seizoen te bespreken. Sommige cliënten komen juist een keer per jaar of alleen wanneer  ze een specifieke vraag hebben.

Bij Happy Ayurveda bepaal je je eigen tempo.  Ayurveda heeft voor ieder wat wils en wij helpen je graag om voor jou het beste uit Ayurveda te halen.

Wil je een persoonlijk consult met een van onze specialisten?

Afspraak maken